Stort tack till alla som deltog i årets Thinkfood!

Thinkfood är ett event i centrala Göteborg som ger företag och organisationer möjlighet att visa upp vad som är på gång, visa upp innovationer, skapa debatt, skapa aha-upplevelser eller hålla föredrag.

Thinkfood ska gå utanför den traditionella uppfattningen om mat och visa på framtiden. Då Thinkfood ska visa på framtidens hållbara lösningar inom mat innebär det även begrepp som hälsa, integration, ungdomar, foodtech, food waste och cirkulär ekonomi.

Tillsammans med intervjuer av utställare och spännande föreläsningar bjuder vi in till inspirerande upplevelser.

Plats?

Kronhuset, Kronhusgatan Göteborg.

NÄR?

Lördag 15 september kl. 10-17

PRIS?

Öppet för allmänheten – gratis inträde!

Exempel på utställare och aktiviteter

Alger som en framtidsbransch inom livsmedelssektorn
KosterAlg AB, startat av specialiserade marinbiologer, odlar och säljer makroalger.

Låter gott! Musik och smak i kombination.
Johan Swahn, PhD Sensorisk marknadsföring, om hur musik kan påverka smakupplevelsen i en interaktiv föreläsning där du får testa dina sinnen.

Provsmaka fisk från Gårdsfisk
Som första aktör i Sverige har de integrerat vattenbruket i lantbruket och visat att det går att producera fisk med minimal miljöpåverkan – på land – inom jordbruket.

Kan vi lita på märkningen av ”hälsosamma” livsmedel?
Föreläsning av Karin Jonsson, Näringsfysiolog, PhD Livsmedelsvetenskap.

Stadskupan
Visste ni att svenska bidrottningar är en exportvara? Lär er mer om bin och smaka honungsinspirerade maträtter i Thinkfoods kök!

Provsmaka fisk från Lantfisk! 
Lantfisk odlar allätande glada fiskar i slutna recirkulerande system utan utsläpp i naturen.

Leafymade
När plasten blir alltmer bannlyst är det spännande att kunna erbjuda tallrikar gjorda av blad. Med inspiration från Indien visar Leafymade upp sina produkter.

Insekter som proteinkälla?
Anki Sundin – Näringsfysiolog och Nutritionist – föreläser om insekter som föda
och foder ur ett näringsfysiologiskt och affärsmässigt perspektiv.

Matshow
Douglas Spiik, ledande kock inom molekylär gastronomi lagar mat och pratar om innovativ mat.

Venture Cup
Spännande startups pitchar sina idéer inför en expertpanel.

Planta Panta Tree International
Tillgång till fruktträd vid skolan kan vara avgörande för barn i Uganda och Rwanda. Planta Panta Tree arbetar lokalt i Göteborg likaväl som i Afrika.

Hope for Sustainable Forest
Arbetar för att skydda de kvarvarande skogsområdena samt för att utöka de ursprungliga skogarna i norra Etiopien. Hör deras planer på destinations-turism i Nordöstra Göteborg.

Black Dot
Studenter från universitet arbetar fram lösningar på företags utmaningar och presenterar på scen.

Värt Sweden förädlar matsvinn
Så länge matsvinn existerar kommer de att arbeta för att  uppmärksamma problemet. Under tiden lagar de goda rätter och juicer. Kom och smaka!

Thinkpoint matstudio
Startskottet går för att bygga Thinkpoints matstudio i framtidens material hampa.

Kaffeluckan
Krav- och rättvisemärkta kaffebönor från ett av landets äldsta kafferosterier. Köp en kopp kaffe medan du lyssnar på inspirerande föredrag.

Stadslandet Göteborg
Vi bjuder in dig till vår mötesplats där vi kommer att ha fokus på grön affärsutveckling och innovation för lokalproducerade livsmedel och lokal ekonomisk utveckling i samarbete mellan stad och landsbygd.